onsdag 30 november 2011

Befolkningsförändringar Gotland år 2002 - 2010


Befolkningsförändring Gotlands Län 2002 - 2010 avseende utländsk bakgrund = Blå stapel och avseende svensk bakgrund = Gul stapel.

Mellan åren 2002 och 2010 har antalet personer med utrikes bakgrund ökat med 587 personer på Gotland samtidigt har antalet personer med svensk bakgrund minskat med 699 personer.

Siffror från SCB

Diagram och information hämtad från Sffes Statistik-blogg Länk:  http://affes.wordpress.com/

Definition av begreppen utländsk bakrund respektive svensk bakrund är: Utländsk bakgrund har den som är född utrikes eller född inrikes med två utrikesfödda föräldrar. Svensk bakrund har den som är född inrikes med två inrikes födda föräldrar eller den som är född inrikes med en inrikes och en utrikes född förälder.

4 kommentarer:

  1. Andasson fra Sjonhem30 november 2011 kl. 03:16

    Ein av daim sum har äutlänsk hiärstamming jär väl däu? Myllar jär väl tyskt?

    SvaraRadera
  2. Det är väl bra med lite nytt blod på Gotland,jag är positivt inställd till detta.
    Vad vill du säga med detta blogginlägg?

    SvaraRadera
  3. En sak till,definition av begreppen utländsk respektive svensk bakgrund,varifrån kommer den definition du hänvisar till?

    SvaraRadera
  4. Vad jag vill säga: Det är ett konstaterande. Sedan kan man som du värdera det som något bra. Jag tycker kommunen skall säga upp sina avtal med migrationsverket om att årligan ta emot 50 vad de kallar flyktingar och 20 vad de kallar ensamkommande flyktingbarn. Denna hantering genererar i sin tur en betydande anhöriginvandring när dessa personer i flyktingmottagandet får asyl och kan ta hit sina släktingar.

    Definitionen är den SCB använder i sin statistik. Det är inte så där helt självklart hur man räknar sådant här men jag tycker det nog är den vettigaste. Däremot tror jag näppeligen alla de som i den här statstiken räknas som svenskar betraktar sig själva som det och möjligen betraktar en del i den andra gruppen sig själva som svenskar men det tror jag mycket få gör i första hand.

    SvaraRadera