lördag 28 juli 2012

Skall man stå ut med rena traskasserier och förföljelse?

Uppdaterad lördag kväll.

Nej det tar jag inte. Jag har på olika vägar och på olika sätt utsatts för en ren förtals och trakasserikampanj under lång tid. Ja jag är mycket illa berörd och ledsen.

Den 5 juli fick jag följande kommentar till bloggen:

*********************************************************************************

En gång en lovande spjutkastare

sverigedemokraterna ÄR några jävla as.
Du vågar inte publicera kommentarer på din blogg, fegt, som vanligt hos dessa förbannade as.
sverigedemokrtarena är bara några jävla clowner och den störste clownen är DU Myller.
Du kommer inte att VÅGA publicera denna kommentar på din blogg, du har ju inte VÅGAT förut din jävla fegis.
Typiskt sverigedemokrater, stora i käften men små på jorden när det verkligen gäller.

Hälsningar från en lite grann (jävvligt mycket) onykter
Menghini med fruga och Lina
5 juli 2012 13:32

************************************************************************************

På morgonen när jag sett den här kommentaren blev jag helt perplex. Jag vet vem Lina Menghini är men hennes far har jag mig veterligen aldrig träffat. Åke Menghini står i telefonkatalogen och jag ringde upp honom och frågade honom varför jag fick hotfulla kommentar i hans namn. Han ställde sig helt oförstående och sade att han alls inte sänt någon kommentar och för övrigt aldrig skulle göra något sådant. Jag tror honom.  Dels lät han fullständigt trovärdig och dessutom vänlig och dels har jag på annat sätt blivit fullständigt övertygad om att han inte är den verklige avsändaren.

Jag har under en mycket lång tid fått motta kommentare till bloggen ofta späckande med ärekränkande epitet som "nazist", "jävla SD-svin", "rasist", "idiot" osv, utgivande sig att vara olika påhittade män och kvinnor, utgivande sig att vara olika privatpersoner som Åke Menghini med familj, utgivande sig för att vara olika företag som Fröjel Resort eller AB Gotlands Press. Alla dessa avsända av Bengt Thurgren anställd och styrelsemedlem på AB Hassela Gotland. Jag samlade ihop nära 20 på olika sätt olagliga/nästan olagliga kommentarer och tog även med en insändare (se tidigare blogginlägg) som jag tycker även den förtalar mig och som jag tror kommer från samma person.

Åke Menghini välkommnade att jag polisanmälde den här kommentaren och sade sig själv skulla göra det, det sistnämnda verkar dock blivit bortglömt.

Jag har kontaktat AB Hassela Gotland angående detta, vilket jag även gjort tidigare vid hotfulla kommentarer från Bengt Thurgren, eftersom en anställd är undertecknad (Lina Menghini) och en annan anställd (Bengt Thurgren) är den verklige avsändaren. Efter många om och men kom Lennart Johansson (föreståndare Hassela Klintehamn) och hämtade en kopia av den här kommentaren idag. Samtidigt sa han mig att de här kommentarerna Bengt Thurgren gör på min blogg och annorstädes inte angår företaget så länge han inte skriver under med företagets namn!

Polisen (Magnus Frank kommisarie) har sagt att han inte kan se något straffbart i de här kommentarerna och inte heller i att sända iväg hotfulla kommentarer i någon annans namn. Han sände dock över min polisanmälan till åklagare Mats Wihlborg för bedömmning vilken (gissar på Magnus Franks rekommendation) lade ned ärendet eftersom han inte kunde finna något åtalbart.

Självklart är det olagligt att skriva meddelanden späckade med olika kränkande epitet som "SD-svin", "idiot", "nazist""förbannade nazze" osv osv.

Självklart är det olagligt att skriva meddelanden med illa förtäckta hot.

Självklart är det olagligt att sända hotfulla kommentarer i andra människors namn.

Självklart är det allvarligt att jag utsätts för detta på grund av mina politiska åsikter och på grund av att jag kritiserat det samhällsfinansierade behandlingshemmet här i samhället.

Den här nedanstående kommentaren från Bengt Thurgren föranledde min tidigare polisanmälan:

*****************************************************************************

 Du är ju en jävla nazist,en rasist och människohatare,du är en SD:are och du ska passa dig jävligt noga!! Du bor på Snickaregatan,inte så långt ifrån min gata som är Loggarvevägen,jag är vaktmästaren,vaktmästare var?Det får du själv räkna ut,men du kan ju alltid söka på ett kollektiv som du hatar men som tar hand om de människor som du anser ska dra åt helvete.Är det någon som ska dra åt helvete så är det du,Hannes Müller.



Thurgren
 2011-12-17

**********************************************************************************


Jag har mycket starka skäl till att kunna säga att Bengt Thurgren ligger bakaom de här vad jag kallar trakasserierna, vad polisen kallar lagliga kommentarerna och insändare. För att kunna påstå något sådant skall man vara säker vilket jag är.

Uppdatering lördag kväll:
Efter telofonkontakt har jag nu fått mig sagt att polisanmälan från Å Menghini inlämnades för ett par dagar sedan vilket givetvis gläder mig.

måndag 16 juli 2012

Gotlandsrekord i längdhoppning


Här hoppar Storugns Rabbis-Lassie 2 meter längdhopp vilket med råge skall vara nytt Gotlandsrekord.

I lördags arrangerade den ideela förening som samlar in pengar till ett barnhem på Filippinerna en slags liten ideell Klinte marknad där även öns kaninhoppare deltog med en tävling. Vår dotter tävlade för första gången och nog kan man säga att både kaninhoppningen och hela det stora arrangemanget var mycket trevligt. När loppisen - marknaden nästan var över på eftermiddagen var det dags för längdhoppning och då tog jag bilden härovan.

Det verkar som föreningen COS som just nu är i färd med den mycket svåra uppgiften att få tillstånd och papper klara för öppnande av barnhemmet fick in ordentligt med pengar på arrangemanget och jag tror alla klintebor är glada över att den gamla traditionella Lions-marknaden som lagts ned fått en nästan ännu roligare efterföljd för samhället.

torsdag 12 juli 2012

Tillägg 2 till polisanmälan 0901-K238-12

Detta berör den anonyme insändarskribenten "Klintebo sedan urminnes tider" (vilken jag tror är samma individ som berörs i Tillägg 1) och Gotlands Tidningars ansvarige utgivare vilken införde den i sin tidning för förtal.

Denna person som skrivit insändaren ANTAR jag har på GT skrivit ett antal insändare genom åren under samma signatur men även andra där han klandrat diverse andra enkelt identifierbara privatpersoner i Klintehamn genom konkreta uppgifter om dessa för att de på olka sätt inte skött sina husdjur korrekt eller stört grannar. Att GT publicerat sådant visar bara på vilken låg nivå när det gäller publicistisk sed tidningen befinner sig. 

Min kommentaroch förklaring följer efter insändaren inom två *   

Skrämmande om Sverigedemokraterna



Efter att ha sett "Uppdrag Gransknings" sista program så blir man faktiskt lite rädd.
En svensk riksdagsman har tydliga kontakter med den brittiska, rasistiska rörelsen EDL.
Kent Ekeroth har vid flera tillfällen varit med på rasistiska demonstrationer i England, skrämmande!

Hur ställer sig Sverigedemokraternas gotländska avdelning till detta? Ska vi få liknande, våldsamma rasistiska demonstrationer på Gotland?
Sverigedemokraternas gotländska avdelning har sitt säte i Klintehamn, Gotlands vilda västern. Är det kanske på grund av SD som Klintehamn så ofta blir utsatt för våldshandlingar?
Det är alltid människor med utländsk härkomst som blivit utsatta för detta i Klintehamn.
Kan SD på Gotland ge ett godtagbart svar?
 
 
*Vid tidpunkten för insändarens publicering hade kort tid dessförinnan Restaurang Donner i Klintehamn utsatts för ett försök till mordbrand. Polisen hade inte gripit någon misstänkt och efterlyste tips från allmänheten ett flertal gånger på olika sätt. Det råder ingen tvekan om att det är detta brott och bara detta brott som syftas på i insändaren.
 
Jag personligen som ordförande i Sd-Gotland och absolut enda offentliga Sd-medlem i samhället och dess närhet är den enda som det i insändaren syftas på med "säte i Klintehamn" både av insändarskribent och ansvarig utgivare. Insändaren och GT pekar därmed på ett indirekt sätt ut mig personligen som på något sätt ansvarig eller inblandad i mordbranden.
 
Här är ett stycke i polisanmälan jag gjort borttagen. I denna beskriver jag skälet till att jag hade verkliga orsaker till att oroa mig för att någon skulle ta detta utpekande på allvar. Jag har delgivit GT detta också men tyvär utan någon som helst förståelse*
 

torsdag 5 juli 2012

Onsdag i Almedalen

I går var jag in till stan och gick runt flera timmar i Almedalen bara sådär för att få ett intryck och insupa stämningen.

 Visst de flesta som är med i det hela är väl lite som vem som helst.

 Där finns dock ett inslag av välklädda personer i den övre medelåldern (oftast män) som för att understryka sin egen och sina egna ords stora vikt oavbrutet gestikulerar. Dessa personer omges ofta av andra välklädda (oftast kvinnor) som för att understryka sitt intensiva lyssnade på dessa viktiga personer har blicken fixerad vid dem och står med halvöppna munnar. Sådant där man inte direkt är van att se.


Det här är ett urklipp ur en bok "Historieboken" som var förlaget Ordfronts storsäljare på 1970-talet och biblotikarien sa med ett litet fnys att den inte lånats ut sedan dess. På det förlaget var en kvinna aktiv som de senaste dagarna kommit i centrum i osmickrande sammanhang. Numera är hon mediakontakt på baren DonnersBrunn och stängde baren kvällen när Sd hade Almedalen för hon ville "värna yttrandefriheten". Hur det resonemanget går ihop förstår dock inte jag.


Hur som helst har den där stängningen väckt ont blod hos många som gillar just yttrandefrihet och fri debatt och nog även hos många som ogillar mobbing i synnerhet. Det har också lett till att diskussioner där företaget och dess verksamhet granskas som tex här på Flashback: https://www.flashback.org/t1906801



Här står en man och en kvinna från något som heter Riksförbundet mot Mobbing eller liknande och håller tal på Donners-plats. Det var väl ca tre åhörare till deras allmänmänskliga budskap men kan denna förening komma mer fel än till Almedalsveckan.?

Jag kände att jag var på helt fel ställe i alla fall när jag var inne i stan fast kvällen när Sd var där var det helt annat.

måndag 2 juli 2012

Så här ser asen ut.


Jag tyckte det såg lite märkvärdigt ut när en proffsfotograf lade sig ned på knä för att ta en bild på en tillrest man som satt med Sd-tröja en bra stund innan Jimmie Åkessons tal i Almedalen i går kväll efter att först vänligt och glatt bett om lov.

När fotografen passerade mig frågade jag i min tur honom vänligt om han hade något emot att jag fotograferat ögonblicket.

Nej nej, svarade han, jag ville få en bild av hur asen ser ut med ett vänligt samförståndsleende.

Du har just nu sagt att jag är ett as, svarade jag med ett vänligt flin.

Lärde sig fotografen något av detta? Jag skulle inte tro det.

Sålde han några bilder? Skulle tro det.



Här är en bild jag tog av publiken när Jimmie Åkesson höll sitt tal. Där är förbipasserande nyfikna blandade med brinnande Sd-medlemmar och vem som helst. Förvisso.

Jag kommer inte sälja några bilder.

(Skulle någon mot förmodan veta om pressfotografens bilder är publicerade någonstans så vore jag mycket tacksam för att få en länk i kommentar.)